Kedvenc májam
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 1 kg sertésmáj
- 0.5 kg körte
- só
- bors
- 1 kg vöröshagyma
- 6 evőkanál liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A májat szeletekre vágjuk, borsozzuk, majd grillen megsütjük. Mielőtt majdnem kész, sózzuk. Karikára vágjuk a körtét, a magját kivágjuk, majd szintén grillen megpároljuk. Bő olajban a vékony karikára vágott és lisztben megforgatott hagymát aranybarnára sütjük. Körete: hasábburgonya vagy kockákra vágott sült burgonya.
Megjegyzés
Egy étteremben ettem ilyet először, ahol még a látvány is nagyszerű volt, úgyhogy mindig amikor ilyet csinálok, úgy rakom a tányérra, ahogy ott láttam: A tányér egész felületére burgonyát tettek, majd rá a körte, rá a nagy halom hagyma.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.