Kedvenc májam

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg sertésmáj
  • 0.5 kg körte
  • bors
  • 1 kg vöröshagyma
  • 6 evőkanál liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A májat szeletekre vágjuk, borsozzuk, majd grillen megsütjük. Mielőtt majdnem kész, sózzuk. Karikára vágjuk a körtét, a magját kivágjuk, majd szintén grillen megpároljuk. Bő olajban a vékony karikára vágott és lisztben megforgatott hagymát aranybarnára sütjük. Körete: hasábburgonya vagy kockákra vágott sült burgonya.

Megjegyzés

Egy étteremben ettem ilyet először, ahol még a látvány is nagyszerű volt, úgyhogy mindig amikor ilyet csinálok, úgy rakom a tányérra, ahogy ott láttam: A tányér egész felületére burgonyát tettek, majd rá a körte, rá a nagy halom hagyma.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.